Počeo Siscia Open Jazz & Blues Festival

Počeo Siscia Open Jazz & Blues Festival
Datum objave:
05.07.2014.
DEVETI SISCIA OPEN JAZZ&BLUES FESTIVAL
piše:Dinko Husadžić Sansky
Kako i priliči dobroj tradiciji, dvojbama nema mjesta - opet je riječ o bogatom i kvalitetnom programu koji po 9. put sisačkoj publici nude Damir Kukuruzović i Siscia Jazz Club.
Festival uz rijeku Kupu, odavno već sastavni dio turističke razglednice Siska i Hrvatske, ljubiteljima dobre glazbe i ove godine predstavlja vrhunske glazbenike. Iako, gledajući popis izvođača, zapažamo većinsku gitarističku zastupljenost, nastup Igor Geržina Sax Lounge Ensemble pokazao je svu raskoš tenor saksofona i umijeća Igorovog, i logično je da su dva ovogodišnja Porina završila u Igorovim rukama.
Geržina je uglavnom promovirao skladbe s hvaljenog novog albuma One Click World, fini je to smooth jazz, u kojem njegov tenor prednjači, ali i ostavlja prostora odličnim glazbenicima u bandu.
Ovaj zvuk prihvatljiv je i vrlo slušljiv, publika je reagirala i našla sinergiju s Igorovom glazbom i Damirov poziv na festival sigurno će se ponoviti za neki ponovljeni nastup u klubu.
Festival ide dalje, slijedi niz nastupa provjerenih glazbenika, Miro Ungar, Vlatko Stefanovski, Damir Halilić Hal, Vedran Božić, Ervin Baučić, Branimir Bogunović - Pif, Damjan Pejčinoski, a sve će završiti velikim koncertom Wawau Adlera i Damira Kukuruzovića, 26. srpnja.
Adler je veliki igrač gipsy swinga, poznat sisačkoj publici (prošlogodišnji nastup s Damirom!) i nedvojbeno će to biti sjajna posveta velikom Djangu, čiju glazbu baštine i Damir Kukuruzović i Wawau Adler.

 


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja