Osvrti na diskografska izdanja 

Trio, Duo, Solo

Osvrti na diskografska izdanja

Glazbenik koji svira sebe

Osvrti na diskografska izdanja

Wes Meets TRane

Osvrti na diskografska izdanja

Sunrise Sundown

Osvrti na diskografska izdanja

Nakon što je krajem ožujka objavljeno izdanje “Sunrise/Sundown” na CD-u, trio Matej Deronjić, Krunoslav Levačić i Žiga Golob predstavlja i vinilno izdanje spomenutog albuma. “Sunrise/Sundown” album je improvizirane glazbe koncipiran na način da tvori jedan ciklus, životni i prirodni, označavajući početak i kraj. Interakcija i ritmičko-harmonijska igra između članova trija otvara mnoštvo novih zvučnih dimenzija ispunjenih emocijama. Karakter improvizacije je ambijentalne, spiritualne i emotivne prirode koja proizlazi iz senzibiliteta trojice glazbenika. Vrijednost glazbe skriva se u raznim iskustvima, a naglasak na ekspresivnost i sposobnosti prenošenja emocija bio je važan element pri stvaranju ovog albuma.

 

Matej Deronjić hrvatski je pijanist sa završenom Muzičkom Akademijom u Zagrebu, odsjek glazbene pedagogije. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a ljubav prema jazz glazbi otkriva 2002. godine u Grožnjanu, na ljetnoj glazbenoj radionici pod vodstvom velikog Boška Petrovića i Emila Spanye. Tijekom godina bilježi suradnje s mnogim renomiranim hrvatskim jazz glazbenicima poput Saše Nestorovića, Davora Križića, Žige Goloba, Krunoslava Levačića, Matije Dedića, Nene Grahovca te Zagreb Jazz PortraitaŽiga Golob je eminentni slovenski kontarabasist s preko stotinu snimljenih nosača zvuka za razne izvođače te bogatim iskustvom nastupanja diljem Europe, dok je Kruno Levačić jedan od najistaknutijih hrvatskih jazz bubnjara i skladatelja, vrsni pedagog, svestrani glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene.

U prirodi, kao i u životu, sve se rađa, budi, rasipa i nestaje, poput zvuka koji nestaje u tišini, ili svjetlosti kada daje kontekst svemu što obasjava. Sve to događa se u kontrapunktu (tama i svjetlost, tišina i zvuk), a između su boje, život. Trio Matej Deronjić (klavir), Žiga Golob (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi) ambijent akustičnog klavirskog trija smatraju posebnim užitkom i izazovom pri izvođenju zajedničkih improvizacija.

 

Matej Deronjić, rođen 7.3.1984. u Zagrebu. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu, te diplomirao 2010. na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu na odsjeku za glazbenu pedagogiju. Interes prema jazzu započeo je na ljetnoj glazbenoj radionici u Grožnjanu 2002. godine pod vodstvom Boška Petrovića i Emil Spanya.. Surađivao sa mnogim renomiranim hrvatskim jazz glazbenicima poput Saše Nestorovića, Davora Križića, , Žige Goloba, Krunoslava Levačića,  Matije Dedića, Nene Grahovca,  Zagreb Jazz Portrait.

 Žiga Golob, eminentni slovenski kontarabasist ,rođen 1973. godine. Usrednjoj školi počinje svirati jazz i improviziranu glazbu . Sa 17 godina nastupio je sa slovenskim Big Bandomi legendarnim Jožetom Privšekom . Može se čuti na stotinjak albuma izdanih u zemlji i inozemstvu (Hrvatska, Austrija, Irska, Francuska, Španjolska, Poljska, Njemačka itd.). Nastupao je na koncertima, festivalima i klubovima u Sloveniji, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Engleskoj, Latviji, Litvi, Belgiji, Španjolskoj, Grčkoj, SAD-u, Australiji, Švicarskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Maroku, Mađarskoj, Hrvatska, Poljska, Češka, Slovačka, Finska, Japan, Nizozemska, Norveška, Portugal, Kina

Kruno Levačić bubnjar i skladatelj je rođen 1957. u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju. Samouk je bubnjar, vrsni pedagog, te autor udžbenika bubnjarskih tehnika. Svestran je glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene u Europi. Nastupao je s glazbenicima kao što su Lee Konitz, Sam Rivers, Michael Haupol, Allan Praskin, Peter Herbert, Sam Rivers, David Friedman, Kenny Garrett, Charlie Mariano, Duško Gojković, Gainni Basso, Ferenz Snatberger, Mulgrew Miller, Ron Ringwood i drugima. Traženi je studijski glazbenik kako u zemlji tako i u inozemstvu. Više godina djelovao je u Koelnu. Stalni je član sastava Tamare Obrovac i satava Reel Problems.

 

 

Pavle Miljenović: Upper Structures

Osvrti na diskografska izdanja

Pavle Miljenović Quintet: begin.

Osvrti na diskografska izdanja

Tamara Obrovac Transhistria ensemble CD “Canto amoroso”

Osvrti na diskografska izdanja / 22.05.2015 / Davor Hrvoj

Velika prevara

Osvrti na diskografska izdanja / Cantus

Beyond The Lines

Osvrti na diskografska izdanja / Davor Hrvoj

RoundTone Records: In Retrospect

Osvrti na diskografska izdanja / 30.12.2014 / RoundTone Records
123456789>>
Pretraživanje glazbenih izdanja
© 2008-2022 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja