Goran Rukavina - "Promjene"

Vijesti / 18.11.2013
„Promjene" su prvi autorski album basista Gorana Rukavine kojim se, u izdanju zagrebačkog Aquarius Recordsa, predstavlja širokoj publici. Album upravo kreće u koncertnu promociju. Prvi se, najavni zagrebački koncert, zbiva 28. studenog u Klub-Kino Grič

Leena Conquest u studenom u ciklusu Jazz orkestra HRT-a u Zagrebačkom kazalištu mladih

Vijesti / 12.11.2013
Leena Conquest, pjevačica  koja „zadivljuje rijetkom kvalitetom" i koju jazz kritičari uspoređuju s Mahaliom Jackson i Abbey Lincoln, 20. studenoga stiže u Hrvatsku kako bi nastupila u ciklusu Jazz orkestra HRT-a u Zagrebačkom kazalištu mladih. Pročitajte što publika može očekivati ​​od njezina koncerta!

5th Croatian Blues Challenge u Puli

Vijesti / 07.11.2013
Nakon tri zagrebačka te jednog splitskog Croatian Blues Challengea, kojeg je idejni začetnik bio Dražen Buhin Buha, pobjednik četvrtog izdanja, pulski blues kvartet „Delta Blues Gang", doveo je peto natjecanje hrvatskih blues glazbenika u Pulu. Tako će se 5th Croatian Blues Challenge održati u pulskom Rock Caffeu od 8. do 10. studenog 2013. godine. U tri festivalska dana nastupit će ukupno dvanaest glazbenih sastava, njih 8 u konkurenciji te 4 gosta.

Jazz Ex Tempore u znaku Joea Zawinula

Vijesti / 31.10.2013
Udruga Liburnia Jazz koja devet godina organizira multikulturalni projekt Jazz Ex Tempore, ove godine čini korak naprijed. Projekt koji svoju koncepciju temelji na tzv. fusionu - „sudaru" različitih kultura i glazbenih stilova, ovim se izdanjem vraća na izvor takve glazbe, a otac fusiona je - Joe Zawinul.

Gabi Novak i trio Matije Dedića nastupaju u uglednom bečkom klubu Porgy & Bess

Vijesti / 29.10.2013
U bečkom klubu Porgy & Bess 30. će studenog na 9. Festivalu hrvatske glazbe u Beču nastupiti Gabi Novak, pop i jazz pjevačica koja je svojom pojavom i karizmom obilježila estradnu scenu bivše Jugoslavije i sadašnje Hrvatske. Tom prigodom pjevat će uz trio Matije Dedića.

Počinju prijave za 5th Croatian Blues Challenge

Vijesti / 24.10.2013
Nakon tri zagrebačka te jednog splitskog Croatian Blues Challengea, peto natjecanje hrvatskih blues glazbenika održat će se u pulskom Rock Caffeu od 8. do 10. studenog 2013. U petak, 8. studenog, nastupit  će natjecatelji u Solo/duo kategoriji, subota je namijenjena za natjecanje u Band kategoriji, a u nedjelju, 10. studenog, zaljubljenici u blues moći će uživati u nastupima pobjednika u svakoj  kategoriji te posebnim gostima.

Kroz Bachovu su glazbu razumljive dimenzije univerzuma

Vijesti / 23.10.2013
Ugledni violinist Goran Končar uoči koncerta koji će s kvaretom Darka Jurkovića Charliea održati 24. listopada na festivalu Jazz.hr/jesen: “Za mene je glazba, od samog početka, životni pomak. Moramo ostvariti zajedništvo, i međusobno i s našom publikom, i tek tada naša glazba postaje ono što treba biti.”

Glazba nadahnuta odrazima arhitektonskih zdanja

Vijesti / 22.10.2013
Aruán Ortiz, kubanski pijanist, u povodu nastupa što će ga 22. listopada održati u Maloj dvorani "Lisinski", na festivalu Jazz.hr/jesen: "Projekt Music & Architecture donosi moje tumačenje prevođenja različitih uzoraka i oblika arhitektonskih zdanja, primjerice, Alhambre, Sagrade Familije ili Taj Mahala.

Lee Konitz - Dobitnik Porina za posebna dostignuća u glazbi

Vijesti / 18.10.2013
Legendarnom osamdesetpetogodišnjem američkom jazz saksofonistu i skladatelju Leeu Konitzu, 21. listopada u Maloj dvorani "Lisinski", na prvom koncertu ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/jesen dodijelit će se nagrada Porin Special Merit Award za posebna dostignuća na području jazz glazbe.

Elvis Stanić i Jazz Ex Tempore Orchestra na britanskoj turneji

Vijesti / 12.10.2013
Jazz Ex Tempore Orchestra, koju čine Andrea Vicary, Hristo Yotsov, Rico De Jeer i Elvis Stanić, kratkom će promotivnom turnejom u Velikoj Britaniji predstaviti novi album East & West, snimljen u poznatom londonskom studiju Clown's Pocket i izdan za renomiranu englesku tvrtku 33Jazz Records.
Radio Jazz
Kalendar događanja
03.10.2020. / subota
Saša Nestorović Quartet / Jazz Continuo Veliki park ili ispred Katedrale, Đakovo, 20:00
AL SiTAR TRIO Pivovara i pivnica Medvedgrad, Samoborska cesta 217, Zagreb, 20:00
30.10.2020. / petak
31.10.2020. / subota
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja