Charles Tolliver zvijezda ovogodišnjeg festivala Jazz.hr / proljeće

Charles Tolliver zvijezda ovogodišnjeg festivala Jazz.hr / proljeće
Datum objave:
27.03.2014.
Charles Tolliver
Mala dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će ovogodišnje izdanje festivala Jazz.hr / proljeće od 9. do 11. travnja!

Davor Hrvoj, umjetnički direktor Jazz.hr-a i Dubravko Majnarić, urednik popularne radijske emisije „Zvjezdana prašina", na današnjoj su konferenciji za medije predstavili program Jazz.hr festivala kojeg već dugi niz godina organiziraju Hrvatsko društvo skladatelja i KD „Vatroslav Lisinski". Zvijezda ovogodišnjeg festivala je Charles Tolliver, proslavljeni američki jazz trubač i utemeljitelj izdavačke kuće Strata-East Records, koji je u svojoj karijeri surađivao s imenima poput Herbieja Hancocka, Sonnyja Rollinsa, Roya Ayersa i mnogih drugih. U Zagrebu će nastupiti 9. travnja s vlastitim Music Inc. kvintetom, a pridružit će im se i Saša Nestorović kao poseban gost.
Dan ka snije, u četvrtak, 10. travnja, očekuje nas posebna poslastica: spoj dvaju stilski različitih, ali na svoj način uzbudljivih hrvatskih ansambala, Zagreb Jazz Portrait i Acoustic Project, koji će u autorskim skladbama donijeti zanimljiv i osebujan spoj klasične glazbe i jazza.
Istog dana održat će se i manifestacija Nove nade jazza „Marjan Marjanović" za koju je ovogodišnji selektor Mario Igrec odabrao mlade izvođače koji će predstaviti budućnost domaćeg jazza.
Petak, 11. travnja, rezerviran je za nastup Charlesa Tollivera s Jazz orkestrom HRT-a - zajedno će izvesti kultni album Johna Coltranea „Africa / Brass" u novom aranžmanu koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje jazza, ali i jazz početnike koji se tek upoznaju s opusom ovog slavnog saksofonista.
Svakako treba istaknuti i Jazz.hr / Jazz lab radionicu koja ć e se u utorak, 8. travnja, održati u Dvorani MM Studentskog centra. Svoje umijeće i glazbenu filozofiju predstavit će renomirana jazz imena: Bruce Edwards - gitara, Theo Hill - glasovir, Devin Starks - kontrabas i Gene Jackson na bubnjevima.
Cijena paketa ulaznica za sva tri dana iznosi 189 kuna, dok pojedinačne cijene ulaznica iznose 100 kuna (za koncerte 9. i 11. travnja) i 70 kuna (za koncert 10. travnja). Ulaz na Jazz lab radionicu je besplatan!


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja