Promocija knjige "Jazz scena" & Haller Meurer

Vijesti / 12.10.2019

Promocija novog prijevoda kultne knjige Erica Hobsbawma "Jazz scena" održat će se 13. studenoga od 19:30 u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu. Sudjeluju: Nikica Gilić, Saša Drach, Karlo Ilić, Mak Murtić i HALLER MEURER.

Saša Drach predstavlja svoje knjige

Vijesti / 12.10.2019

Povodom tradicionalne manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 17. listopada 2019. u 18 sati u Knjižnici Medveščak, gostovat će zagrebački pisac, novinar i prevoditelj Saša Drach koji će predstaviti svoje knjige "Svijet jazza: od Adorna do Johna Zorna: antologija tekstova" i "Priče o jazzu i drugi zapisi".

Ratko Zjača: Glazba kao refleksija života

Vijesti / 08.10.2019

Dobitnik nagrade “Miroslav Sedak Benčić” HDS-a, gitarist Ratko Zjača, koji živi i djeluje u Nizozemskoj, sa ZZ Quartetom, koji vodi s talijanskim harmonikašem Simoneom Zanchinijem, nastupit će 19. listopada na festivalu Jazz.hr/jesen.

Joe Kaplowitz objavio CD "Organic Intelligence"

Vijesti / 08.10.2019

Jazz glazbenik Joe Kaplowitz objavio je album “Organic Intelligence”. Joe, koji je napisao sve skladbe i aranžmane, na snimanju je svirao orgulje, a album je ostvario u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a.

Pavle Miljenović objavio CD "Upper Structures"

Vijesti / 08.10.2019

"Upper Structures" novi je njegov studijski uradak gitarista Pavla Miljenovića. U snimanju osam autorskih skladbi pridružili su mu se trubač Tomaž Gajšt, bubnjar Adriano Bernobić i kontrabasist Zvonimir Šestak.

"Terra Incognita", prvijenac Filipa Pavića

Vijesti / 08.10.2019

"Terra Incognita" prvi je samostalni album jazz gitarista Filipa Pavića. CD sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme "Jutros mi je ruža procvjetala" za solo akustičnu gitaru. Pavić ga je snimio uz pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu,

U HGZ-u proglašeni najbolji mladi glazbeni umjetnici u Hrvatskoj

Vijesti / 08.10.2019

U HGZ-u je 5. listopada  završeno 8. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. U kategoriji jazz glazbenici i ansambli prva nagrada dodijeljena je Ivaru Robanu Križiću, a dvije jednakopravne druge nagrade Marku Bertiću i Borna Pehar triju.

Leszek Mozdzer uoči nastupa na Jazz.hr-u

Vijesti / 30.09.2019

Izniman poljski pijanist, skladatelj i producent, Leszek Mozdzer će 17. listopada održati koncert u Dvorani »Blagoje Bersa« na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tim nastupom započet će trodnevni festival Jazz.hr/jesen.

Hrvatski autori na 25. Nišville Jazz Festivalu

Vijesti / 28.08.2019

U prvoj polovici kolovoza u Nišu je održan jedan od najvećih svjetskih jazz festivala. Niti ovaj Nišville Jazz Festival nije prošao bez nastupa hrvatskih predstavnika.

Ratko Zjača snimio novi album

Vijesti / 05.08.2019

Nakon uspjeha albuma “Life on Earth”, objavljenog prošle godine, gitarist i skladatelj Ratko Zjača je upravo u Italiji snimio novi album “Light in the world”.

Radio Jazz
Kalendar događanja
07.06.2020. / nedjelja
Vedran Ružić -Libertin Kaštel Pazin , 19:00
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja