Svjetski uspjeh nekonvencionalne hrvatske jazz glazbenice

Vijesti / 08.05.2020

Lada Obradović se hrvatskoj publici trebala predstaviti 15. svibnja na festivalu Jazz.hr proljeće HDS-a, no festival je zbog pandemije izazvane koronavirusom odgođen za sljedeću godinu. 

Klavirski virtuoz Zvjezdan Ružić održao tajni koncert uz more

Vijesti / 07.05.2020

S mini koncertom kojega je projicirao putem svoje Facebook stranice još je jednom beskompromisno omogućio da ljudi barem nakratko zakorače u neki drugi svijet, njegov svijet – ljepši, iskreniji, sanjiviji i romantičniji no što se obično čini.

BJ AntiCorona Party 3

Vijesti / 04.05.2020

BJ Promotions je na YouTubeu objavio za slušanje besplatan 3. nastavak iz serije „BJ AntiCorona Party“,  međunarodni  glazbeni  40- minutni set  bluesa, jazza, klezmera, Istriana punka i ponajbolje zagrebačke fiju – briju rokačine.

Geržina novim singlom šalje snažnu poruku

Vijesti / 03.05.2020

Iako se nalazimo u nimalo zavidnoj situaciji, Igor Geržina iskoristio je ovo vrijeme i izdao novi instrumentalni singl simboličnog naslova “Take The High Road“. 

Najbrojnija postava Elvis Stanić Group povodom Međunarodnog dana jazza

Vijesti / 30.04.2020

Elvis Stanić, najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, okupio je sjajnu ekipu glazbenika, sve one koji jesu ili su bili dio Elvis Stanić Group. 

Međunarodni dan jazza na HTV-u

Vijesti / 27.04.2020

HTV je na Trećem programu uz snimku koncerta Transhistria Ensembla Tamare Obrovac i Jazz orkestra HRT-a, pripremio posebnu emisiju u kojoj će pokazati kako su se naši jazz glazbenici pridružili proslavi Međunarodnog dana jazza.

Autorica čiji je cilj glazbom “dotaknuti” one tanke niti svakog bića na Zemlji

Vijesti / 27.04.2020

Koncertom u Maloj dvorani Lisinski pjevačica i autorica Lela Kaplowitz zaokružila projekt “To One” za koji je dobila nagradu “International” HDS-a. Kroz vlastite skladbe pokušava mijenjati vibraciju zvukova i širiti pozitivne poruke.

Quintet Brune Mičetića obradio klasik "Somewhere over the Rainbow"

Vijesti / 24.04.2020

Dado Marinković, Bojan Skočilić, Joe Kaplowitz, Vojkan Jocić i Bruno Mičetić odlučili su snimiti online jazz standard "Somewhere over the Rainbow".

Virtualna šetnja radovima Vedrana Ružića

Vijesti / 22.04.2020

Vedran Ružić, jazz glazbenik i likovni umjetnik odlučio je po prvi puta virutalno predstaviti svoju aktualnu seriju radova s temom izolacije, kao i par glazbenih crtica. 

Odgođen 3. Backstage Live Pula Festival

Vijesti / 21.04.2020

Zbog pandemije koronavirusa odgađa se 3. Backstage Live Pula 2020 festival koji se trebao održati u INK Pula.

Radio Jazz
Kalendar događanja
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja